Haberler

  • Haberler: 20.05.2023
  • Sayı: 1039

 

 

Sille Sanat Sarayının Dünya Kadınlar Günü programı kapsamında mart ayında yapılması planlanan “8. Sarayın Sultanları Buluşuyor” etkinliği ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle ertelenmişti.

8. Sarayın Sultanları Buluşuyor etkinliği 20 – 21 Mayıs 2023 günlerinde Konya’da Sille Sanat Sarayı merkezinde yapıldı. Ülkemizin farklı şehirlerinden 48 üye etkinlik için bir araya geldi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan organizasyon sorumluları Lâle Çaktı ve Şadiye Yılmaz Bilir, pandemi nedeniyle yaşanan uzun aradan sonra “Sarayın Sultanları Buluşuyor” etkinliğinde kadın üyelerle birlikte yeniden buluşmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını belirttiler.

Sile Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir de yaptığı konuşmada Türkiye’nin farklı illerinden Konya’ya gelerek etkinliğe renk katan tüm üyelere teşekkür etti.

 

 Sille Sanat Sarayının farklı komisyonlarında 7 yıldır aralıksız hizmet veren üyeleri Ahmet Bozkurt, Serar Akyay, Akın Acar, Gülay Erkan ve Lâle Çaktı’ya “Onursal Üye” unvanları verildi. Yeni onursal üyelerin siyah rozetleri Reha Bilir tarafından takıldı.

 

Programın ilk gününde geçtiğimiz Ocak ayında aramızdan ayrılan Sille Sanat Sarayı üyesi Feridun Kısmet’in sergi açılışı yapıldı. Sergi açılışına Feridun Kısmet’in eşi Ayça Kısmet ve kızı Burcu Kısmet de katıldı.

Ressam, hattat ve oygu sanatçısı Mesut Dikel’in sanat üzerine söyleşisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Mesut Dikel’e Sille Sanat Sarayı anı madalyasını Reha Bilir verdi ve Mesut Dikel de onur üyesi olarak Sille Sanat Sarayı ailesine katıldı.

İlk günün son etkinliğinde Kadir İstifçi’nin eğitmenliğini yaptığı Dans ve Uzun Pozlama Atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasından sonra katılımcıların sertifikaları ile birlikte atölye çalışmasında modellik yapan balerin Ünzile Özkan’a SSS anı madalyası verildi.

Etkinliğin ikinci günü Slovenya Fotoğraf Derneği üyeleri ile SSS kadın üyeleri arasında yapılan 5. uluslararası fotoğraf yarışmasının sunumu ve ödül töreni yapıldı.

 

Ödül töreninden sonra 29 Mart 2023 günü vefat eden Sille Sanat Sarayı üyesi Zerrin Erdilek anısına SSS üyelerinin fotoğraflarından oluşan “Gülen Yüzler” isimli fotoğraf sunumu yapıldı.

Reha Bilir’in yarışma ve jüri üyelikleri deneyimlerini aktardığı fotoğraf okuma ve değerlendirme söyleşisi etkinliğe katılanlar tarafından ilgi ile izlendi.

İkinci günün son programı yine Kadir İstifçi’nin eğitmenliğini yaptığı “Kreatif Portre” atölye çalışması oldu. Günün sonunda atölye çalışmasına katılan üyelere katılım sertifikaları verildi. Ayrıca çalışmaya modellik yapan Aybüke Elif Gündoğan ile makyöz Ayşe Bağan’a da SSS anı madalyası verildi.