Haberler

  • Haberler: 23.09.2019
  • Sayı: 7235

SİLLE SANAT SARAYI 8. ÜYELER BULUŞMASI BEYŞEHİR'DE YAPILDI

 2011 yılında kurulan Sille Sanat Sarayı üyeleri 8. kez bir araya geldi. Bu yıl Beyşehir'de yapılan 8. üyeler buluşmasına Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve farklı ülkelerden 211 üye katıldı. Beyşehir Belediyesinin katkıları ile yapılan etkinlik Beyşehir Fotoğraf Topluluğu - BEYFOT ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile 20 - 22 Eylül 2019 günleri arasında gerçekleşti.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra buluşmanın açılış konuşmasını yapan Beyşehir Başkanı Adil Bayındır gelen konuklara teşekkür ederek, fotoğraf sanatının Beyşehir'in tanıtımına katkısından söz etti. 

Not: Bu etkinlik FIAP Desteği ile gerçekleşmiştir. 2019 / 42

 

BEYŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADİL BAYINDIR

  Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha Bilir yaptığı konuşmada katkılarından dolayı Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır'a, katkılarından dolayı BEYFOT Başkanı Seyit Konyalı'ya, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı'ya ve organizasyonda emeği geçen Beyşehir Belediyesi çalışanları Eyüp Yağcıoğlu’na, Hasan Basri Ecevitçi’ye, Muhammed Sidal’a, Rümeysa Duymuş’a, Ömer Altıparmak’a, Ali Rıza Önses’e teşekkür ederek Sille Sanat Sarayı anı madalyaları verdi. 

 Reha Bilir yaptığı konuşmada Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Sinop, Şanlıurfa, Trabzon, Bosna Hersek, Makedonya, Kıbrıs ve İran’dan gelen katılımcılara da doğup büyüdüğü şehre renk kattıkları için teşekkür etti.

 Açılış konuşmalarının ardından önce Sille Sanat Sarayı Seyit Ali AK Kupasında birinci turunda başarılı bulunan sunumlar izlendi ve sunum sahibi üyelere başarı madalyaları verildi. 

Evren Yılmaz - Fatma Gök Salt - Kadir İstifçi - Erol Doğaner (Jüri Üyesi) -

Ömerül Faruk Kiprik - Gökhan Bulut (Jüri Üyesi) - Özlem Gün Bingöl - Şadiye Yılmaz Bilir

 İlk günün son bölümünde Sille Sanat Sarayı unvanlarında bir üst basamağa çıkan üyelerin yeni unvan rozetleri ve sertifikaları verildi. Mine Ertuğrul ve Tahsin Altınok da bu yıl ilk kez verilen Sille Sanat Sarayı Kırmızı Tek Yıldız rozetin sahibi oldular.

 

SSS/Y ROZET SAHİBİ ÜYELER

SEVGİ ÖDEMİŞ - FATMA GÖKMEN - REYHAN TÜRK - EVREN YILMAZ - CİHAN SAVRAN ve TAYFUN KEÇECİOĞLU

SSS/B ROZET SAHİBİ ÜYELER

ÖMERÜL FARUK KİPRİK - HAKAN GÜMÜŞ - KADİR İSTİFÇİ

ÖZGÜR ŞAHİN

SSS/R ROZET SAHİBİ ÜYELER

ERGÜN KARADAĞ - SELMA ORANSAY - LÂLE ÇAKTI - MUSTAFA TOR

 Üyeler buluşmasının ilk günü Beyşehir Gölü civarında gün batımı fotoğrafları çekerek tamamlandı.

 Buluşmanın ikinci günü tarihi beyşehir Regülatörü üzerinde çekilen toplu fotoğrafla başladı.

 

Toplu Fotoğraf çekiminden sonra Beyşehir Kültür Merkezinde yapılan etkinliklerde Sille Sanat Sarayı Seyit Ali AK Kupası ikinci turunda başarılı olan sunumlar izlendi ve sunum sahiplerine başarı madalyaları verildi.

SİLLE SANAT SARAYI SEYİT ALİ AK KUPASI SORUMLUSU BURAK ŞENBAK

İKİNCİ TURUN BAŞARILI İSİMLERİ

MEHMET BAYSAN - LÂLE ÇAKTI - ÖZLEM GÜN BİNGÖL - EMEL GÜLEY - EVRİM SÖNMEZ - BAYRAM AYHAN OLDU

2019 YILI Sille Sanat Sarayı Seyit Ali AK Kupasını kazanan Sema Demirkol'un ödülünü bu yılın onur konuğu olarak katılan Tansu Gürpınar verdi.

SEMA DEMİRKOL SİLLE SANAT SARAYI SEYİT ALİ KUPASINI TANSU GÜRPINAR'DAN ALDI.

 Sille Sanat Sarayı üyeleri arasında düzenlenen ve seçiciliğini Osman Önder, Burak Şenbak ve Mustafa Eser'in yaptığı Sille Sanat Sarayı Yurdagül Özsavaşçı Kupasının 2019 yılı kazananları Fatma Gök Salt, Masis Üşenmez ve Neşe Arı oldular. Kazanan üyelerin kupalarını Yurdagül Özsavaşçı'nın yeğeni Adnan Akbulut verdi.

NEŞE ARI - ADNAN AKBULUT - FATMA GÖK SALT

 Reha Bilir tarafından Sille Sanat Sarayının yıllık gelir gider tablosu hakkında üyelere verilen bilgiden sonra geleneksel olarak verilen onur ödülleri verildi.

 Fotoğraf sanatına yaptığı katkılardan dolayı "Dünya'da Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü" bu yıl İranlı fotoğraf sanatçısı Ali Samei'ye verildi. Ali Samei'nin ödülünü daha önce aynı ödülü alan Haluk Uygur, Faruk İbrahimoviç (Bosna Hersek) ve Vladimir Jovanoski (Makedonya) birlikte verdiler.

FARUK İBRAHİMOVİÇ - ALİ SAMEİ - HALUK UYGUR - VLADİMİR JOVANOSKİ - REHA BİLİR 

 "Türkiye'de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü" ise bu yıl Türkiye'nin en önemli doğa fotoğrafçılarından Tansu Gürpınar'a verildi. Tansu Gürpınar'ın ödülünü Erol Doğaner, Ahmet Bozkurt birlikte verdiler.

 

EROL DOĞANER - AHMET BOZKURT - TANSU GÜRPINAR - REHA BİLİR

 Sille Sanat Sarayı SSS/R unvanına sahip üyeler arasında yapılan değerlendirme sonucunda "Sille'de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü" Yüksel Açıkgöz'ün oldu.

 Değerlendirmeyi Sille Sanat sarayı onursal üyeleri Nguyen Vu Phuoc (Vietnam), Serkan Turaç ve Özlem Gün Bingöl yaptılar. Yüksel Açıkgöz'ün ödülünü jüri üyeleri Serkan Turaç ve Özlem Gün Bingöl birlikte verdiler.

SERKAN TURAÇ - ÖZLEM GÜN BİNGÖL

YÜKSEL AÇIKGÖZ ÖDÜLÜNÜ SERKAN TURAÇ VE ÖZLEM GÜN BİNGÖL'DEN ALDI.

 Üyeler buluşmasının ikinci günü Double Blues Band konseri ile devam etti. Double Blues Band grubu biribirinden güzel 20 parça ile Sille Sanat Sarayı üyelerine eğlenceli ve coşkulu anlar yaşattı.

ETKİNLİKLER BEYŞEHİR KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

 İkinci günün akşamında Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık'ın katılımcılar onuruna verdiği akşam yemeğinde Sille Sanat Sarayı üyeleri Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ile birlikte oldular. 

 Reha Bilir, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık'a Sille Sanat Sarayı anı madalyası verdi. Ayrıca yurt dışından gelen üyelerimiz de Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır'a ve Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık'a hediyeler verdiler. Ali Samei'nin özel olarak yaptırıp Reha Bilir'e hediye ettiği seramik Sille Sanat Sarayı logosu üyeler tarafından alkışlarla karşılandı.

REHA BİLİR - ADİL BAYINDIR - MUSTAFA AKBIYIK

EMEL SEZER ve SERDAR AKYAY ADİL BAYINDIR VE MUSTAFA AKBIYIK'A ÇOCUKLARA YÖNELİK FOTOĞRAF EĞİTİM KİTAPLARINI HEDİYE ETTİLER.

 Etkinliğin son günü Eşrefoğlu Camii, Eflatunpınar Anıtı, Sonsuz Şükran Köyü ve Beyşehir Gölü civarında fotoğraf çekimleri ile tamamlandı.

 Sille Sanat Sarayı üyeleri bir sonraki buluşmada yeniden bir araya gelmek üzere sözleşerek Beyşehir'den ayrıldılar.