Haberler

  • Haberler: 31.10.2016
  • Sayı: 9263

SİLLE SANAT SARAYI 5. ÜYELER BULUŞMASI MERSİN / ERDEMLİ’DE YAPILDI

 Sille Sanat Sarayı üyeleri 2016 yılı toplantısı Mersin’in Erdemli ilçesinde Mersin OLBA Fotoğraf Derneği (MOF), Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesinin katkıları ile yapıldı. İngiltere ve Bosna Hersek’ten gelen üyelerin de katıldığı toplantıda 137 Sille Sanat Sarayı üyesi bir araya geldi.

Program 28 Ekim 2016 günü Mersin Olba Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa ESER ve Sille Sanat Sarayı Kurucusu Reha BİLİR’in açılış konuşmaları ile başladı.

 Toplantınn yapıldığı Kilikya Otel sahini Mustafa Kale ve Otel Müdürü Ramazan Kerimoğlu'na katkılarından dolayı Sille Sanat Sarayı teşekkür madalyası verildi.

 Sille Sanat Sarayı üyeleri arasında düzenlenen yarışmalarda ödül alan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisinin ardından Seyit Ali AK Kupası yarışmasında başarılı bulunan sunumlar izlendi. Gösteri sahiplerinin Sille Sanat Sarayı Madalyaları Seyit Ali Ak Kupası sorumlusu Burak ŞENBAK tarafından verildi.

 Sille Sanat Sarayı içinde yapılan etkinliklere katılarak kazandıkları puanlarla SSS Unvanı almaya hak kazanan üyelerin yeni unvan sertifikaları ve rozetleri hak sahibi üyelere Reha BİLİR tarafından verildi.

 Mersin Olba Fotoğraf Sanatı Derneği - MOF - Başkanı Mustafa ESER, dernek yönetiminin aldığıkarar üzerine Reha BİLİR'e Mersin Olba Fotoğraf Derneği Onursal Üye belgesi ve plaketini verdi. 

 

 Etkinliğin ilk günü folklor gösterileri ve Erdemli Kızkalesi fotoğraf çekimleri ile tamamlandı.

 Sille Sanat Sarayı üyeler toplantısının ikinci günü Kanlıdivane, Cambazlı Kilisesi ve Uzuncaburç gezileri ile başladı. Gezinin yapıldığı saatlerde Kardeş Dernekler arası fotoğraf yarışmasının jüri değerlendirmesi yapıldı. Hikmet Avcı, Şadiye Yılmaz Bilir ve Ferit Akçalı’nın organizasyon komitesi olarak yer aldığı yarışmanın jüri üyeliğini Turgut Kırkgöz, Mustafa Gülpınar ve Selma Demirkol yaptılar. Yarışmanın ödül töreni 12 Kasım 2016 günü Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin ev sahipliği ile Siverek’te yapılacak.

 Öğleden sonra yapılan toplantı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu, ardından İstiklâl Marşı ile başladı.

Etkinliğe katılan tüm üyelerin yer aldığı toplantıda Reha BİLİR Sille Sanat Sarayı’nda yapılan 2016 yılı etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Etkinliğin son bölümünde 5 yıldır geleneksek hale gelen Sille Sanat Sarayı Fotoğraf Onur Ödülleri sahiplerine verildi.

 2016 yılı “Sille’de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü” ilkokul çocuklarına yönelik gerçekleştirdikleri eğitim seminerleri nedeniyle Serdar AKYAY ve Emel SEZER’e verildi.  

Türk fotoğraf sanatına uzun yıllardır yaptığı katkılardan dolayı “Sille Sanat Sarayı Türkiye’de Yılın Fotoğraf Sanatçısı Onur Ödülü” Nevzat ÇAKIR’a verildi.

 Türk fotoğraf sanatının dünyada tanınması için katkı sağlayanlara verilen “Sille Sanat Sarayı Dünyada Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü” ise bu yıl Bosna Hersek’ten Faruk İBRAHİMOVİÇ’e verildi. Faruk İBRAHİMOVİÇ'in ödülünü Sille Sanat Sarayı Onur Üyesi Halûk UYGUR verdi.

 Sille Sanat Sarayı 2016 yılı üyeler toplantısı iki gün içinde yaşanan güzel anıları ile sona erdi.