Haberler

  • Haberler: 20.03.2017
  • Sayı: 9749

KONYA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE FIAP’TAN GÜMÜŞ PLAKET

 Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 10 yıldır düzenli olarak organize ettiği uluslararası fotoğraf yarışması nedeniyle Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu – FIAP tarafından Gümüş Plaket ile ödüllendirildi.

 Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilk kez 2007 yılında düzenlenen “Dünya İnançları” konulu uluslararası fotoğraf yarışması 2016 yılında onuncu kez düzenlendi. 2011 yılında FIAP tarafından Bronz Plaket ile ödüllendirilen etkinlik,  onuncu yılı nedeniyle bu kez de Gümüş Plaketle ödüllendirildi.

 Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar YARAR, dünyada bilinen bir marka haline gelen “Dünya İnançları” konulu uluslararası fotoğraf yarışmasının dünyanın başka ülkelerinde de yarışma konularına ilham kaynağı olduğunu, ülkemizde ve dünyada pek çok fotoğraf grubunun sadece bu yarışma için özel çalışmalar yaptığını belirtti. Mevlâna şehrinde hoşgörüyü vurgulamak düşüncesiyle başlatılan bu yarışmaya devam edeceklerini ve beş yıl sonra da FIAP tarafından verilecek olan Altın Plaketi hedeflerini belirten Abdüssettar Yarar, bu uluslararası yarışma ile Konya’nın dünyada tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi.