Haberler

  • Haberler: 6.05.2020
  • Sayı: 2355

İZZET KERİBAR SİLLE SANAT SARAYI ÜYELERİ İLE BULUŞTU

            Türk fotoğrafının usta ve öncü isimlerinden İzzet Keribar, Sille Sanat Sarayı etkinlikleri kapsamında sanal ortamda video konferans aracılığı ile fotoğraf severlerle bir araya geldi.  Corona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında evde kalan sanatseverler İnternet yardımıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda çalışmalarına hız veren Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Sille Sanat Sarayı çatısı altında birçok etkinliği organize etmeye devam ediyor. Bu etkinliklerden biri de İzzet Keribar’ı fotoğraf severlerle buluşturmak oldu.

            Sille Sanat Sarayının Salı buluşmaları özellikle fotoğraf sanatı adına geçirmekte olduğumuz zor günlerin atlatılmasında sanatın pozitif enerjisini paylaşmak adına imkânlar sunuyor. Bu buluşmaların bu haftaki konuğu Türk fotoğrafının usta ismi İzzet Keribar oldu.

Altmış yılı aşkındır fotoğraf çeken İzzet Keribar, çektiği belgesel fotoğraflar ve sahip olduğu Türkiye Fotoğrafları arşivi ile önde gelen bir isim. Çalışmaları ile Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülüne layık görülen fotoğraf sanatçısı gerek ülkemizde gerekse yurtdışında sayısız sergiler açtı. 1991 yılında Fransa’da Fransız Kültür Merkezindeki etkinlikleri nedeniyle “Akademik Başarılar Şövalyelik” Unvanını aldı. Kazandığı birçok ödül ve derece ile halen Türk Fotoğrafına hizmet etmekte ve yeni nesle örnek olmaktadır.

Fotoğraf severler böyle donanımlı ve tecrübeli bir isimle video konferans yoluyla sohbet etmenin heyecanını yaşadılar. Fotoğraf serüveni hakkında bilgi veren Keribar, çektiği fotoğrafları üzerinden fotoğraf sanatı hakkında tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Fotoğrafın insan üzerinde bırakacağı olumlu tesirlere de dikkat çeken Usta Fotoğrafçı Türkiye’de fotoğrafın geleceği ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Sille Sanat Sarayı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’den ve yurtdışından fotoğraf sanatçıları ile buluşan İzzet Keribar, net ortamında bile olsa bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İzzet Keribar’ın Sille Sanat Sarayı üyeleri ile buluşması sanatçının kendi bestesi eşliğinde piyano dinletisi ile sona erdi.

Yoğun bir talep ile etkinliğin tamamlandığını ifade eden Reha Bilir, İzzet Keribar’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Etkinlik sonunda tekrar buluşmak üzere iyi dilek ve temennilerini dile getiren katılımcılara yine net üzerinden birer katılım sertifikası verildi.