Haberler

  • Haberler: 6.02.2016
  • Sayı: 4984

Sille Sanat Sarayı üyelerinin geçtiğimiz yıl Endonezya gezileri sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Büyükçekmece Belediyesi AKM İbrahim Çallı Kültür Merkezinde açıldı. Sergide Büyükçekmece Fotoğraf Sanatı Derneği ve Art Photo Indonesia üyelerinin de fotoğrafları yer aldı. Toplam 100 fotoğrafın bulunduğu serginin açılış töreni Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan AKGÜN, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mr. Wardana, Büyükçekmece Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hürriyet Akın, Sille Sanat Sarayı Yöneticisi Reha Bilir, Art Photo Indonesia yöneticisi Agatha Anne Bunanta’nın konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından Endonezya ve Türkiye Folklorik dans gösterileri sergilendi. Büyükçekmece Fotoğraf Sanatı Derneği ve Sille Sanat Sarayı üyelerinin de katıldığı sergi açılışına çok sayıda Büyükçekmeceli fotoğraf sever de eşlik etti.

 Türkiye’den Burak Şenbak, Figen Sarıyıldız, Hürriyet Akın, Meral Bektaş, Mustafa Eser, Reha Bilir, Sevim Eser, Şadiye Yılmaz Bilir, Turgut Timoçin ve Zehra Çöplü’nün fotoğrafları yer aldı.  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün sergide fotoğrafları yer alan fotoğrafçılara katılım sertifikaları ve anı plaketleri verdi.

 Sergi açılışına Sille Sanat Sarayı üyeleri Agatha Anne Bunanta, Burak Şenbak, Etem Çolak, Fatma Demir, Güler Ertan, Masis Üşenmez, Mine Ertuğrul, Neşe Arı, Nur Tanrıöven, Zehra Çöplü ve aday üyemiz Yasemin Atasoy da katılarak topluluğun ortak etkinliğine destek vermiş oldular.

 16 Şubat 2016 gününe kadar açık kalacak olan sergi daha sonra Konya ve Ankara'da da açılacak.