Haberler

  • Haberler: 14.07.2020
  • Sayı: 2732

ÇİN'DE "BEN VE AİLEM" FOTOĞRAF SERGİSİ

Çin’de Shangtuf Image & Art Club tarafından gerçekleştirilen "Ben ve Ailem" adlı fotoğraf sergisi, Yunnan Eyaletinde 1 Temmuz 2020'de açıldı. “ Aile · Evlilik · Diyalog"  konulu sergi beşinci kez açılıyor. Sergi Çin Yunnan Provoncial Müzesinde sekiz ay boyunca sergilenecek.

"Ben ve Ailem" adlı fotoğraf sergisi, beş kıtada 32 ülkeden fotoğrafçıların eserlerini topladı, bu da daha fazla insanın fotoğrafların ardındaki aile sevgisini ve sıcaklığını hissetmesini sağladı, farklı kültürlerin cazibesini gösterdi ve kültürel, saygı, hoşgörü ve değer vermenin gelişmesini sağladı. Sergi, bir ulustan tüm insanlığa çok kültürlü uyumu yansıtan dünya haritası şeklinde mükemmel bir şekilde sergileniyor.

 Sergide Sille Sanat Sarayı üyeleri Mehmet ASLAN ve Reha BİLİR (Türkiye), Rafik KEHALİ (Cezayir), Ahmed ALBUSAİDİ (Umman), Romain NERO (Lüksemburg), Vladimir JOVANOVSKİ (Makedonya), Manolis METZAKİS (Yunanistan)’in fotoğrafları da yer alıyor.

“Aile · Evlilik · Diyalog” sergisinin diğer dört bölümü “Onların Hikayeleri”, “Yongning — Sonsuza Kadar Huzurlu Topraklar”, “Geleneksel Aile ve Mosuo'nun Evliliği”, “Miras ve Yenilik — Mosuo'nun Dünü ve Bugünü ” olarak belirlendi. Orijinal sergi, Yunnan etnik azınlık kültürlerinin korunmasını, mirasını, araştırmasını ve sergilenmesini desteklemek amacıyla Yunnan Bölge Müzesi'nin Lijiang'daki Lugu Gölü Mosuo Halk Müzesi'ne ortak yapımı ve yardımı sonucunda dört yılda hazırlandı.

 "Ben ve Ailem" fotoğraf sergisi Yunnan Fotoğraf Müzesinden sonra Chongqing Fotoğraf Müzesinde sergilenecek.

Mehmet ASLAN

Mehmet ASLAN

Reha BİLİR