Haberler

  • Haberler: 18.05.2024
  • Sayı: 711

 

 

Sille Sanat Sarayı’nın kadın üyeleri, “Sarayın Sultanları Buluşuyor” fotoğraf festivalinde 9. kez bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmalarını Şadiye Yılmaz Bilir ve Lale Çaktı gerçekleştirdi. Konuşmalarında, dokuz yıldır özellikle kadın üyelerin katkılarıyla düzenlenen bu etkinliğe bu yıl da büyük bir heyecanla hazırlandıklarını belirten Bilir ve Çaktı, bu yılki programda fotoğraf eğitim seminerlerine ağırlık verdiklerini ifade ettiler.

Festivalin ilk bölümünde, Sille Sanat Sarayı üyelerinin fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı. Ardından, çeşitli yarışmalarda ödül kazanan fotoğraf sanatçılarına ödülleri Reha Bilir tarafından takdim edildi. Günün programı, Serkan Turaç’ın “Görsel Estetik” isimli eğitim semineri ile devam etti. Etkinliğe, Konya dışındaki illerden de çok sayıda Sille Sanat Sarayı kadın üyesi katıldı.

Etkinliğin ikinci günü ise yine Serkan Turaç’ın eğitim seminerinin ikinci bölümü ve Hakan Bahçeci’nin still life fotoğraf çekimi ile ilgili semineri ile devam edecek.