Haberler

  • Haberler: 19.12.2020
  • Sayı: 2494

SİLLE SANAT SARAYI ÜYELERİ 9. KEZ BULUŞTU

 2020 yılı Sille Sanat Sarayı (SSS) 9. üyeler buluşması Gaziantep’te yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak, Covid 19 kısıtlamaları nedeniyle buluşma 277 kişinin katılımı ile online olarak gerçekleştirildi.

 277 kişinin katıldığı toplantı Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha Bilir ile FIAP Başkanı ve aynı zamanda SSS Onursal üyesi olan Riccardo Busi’nin açılış konuşmaları ile başladı.

 Reha Bilir, SSS’nın 10 yılına girmesi nedeniyle 2021 yılında kullanılacak olan yeni logonun tanıtımını yaptıktan sonra üye sayısı, yeni sergi salonu, SSS unvanları ve SSS komisyonları, Türkiye’de ve dünyadaki kardeş dernekler, SSS patronajı verilen uluslararası yarışmalar hakkında kısa bilgiler vererek yıl içinde yapılan 65 etkinlikten söz etti.

 

 Programın ikinci bölümünde SSS Seyit Ali Ak Kupasında ödül alan Emel Güley ve Evrim Sönmez’in sunumları izlendi ve ödül töreni yapıldı.

 SSS Seyit Ali AK Kupası Ödül töreninden sonra 2016 yılında aramızdan ayrılan Türk süsleme sanatları sanatçısı ve SSS Onursal Üyesi Yurdagül Özsavaşçı adına yapılan SSS Yurdagül Özsavaşçı Kupasını kazanan Ahmet Aslan’ın “Bulut”, Evren Yılmaz’ın “Bağlamanın Öyküsü” isimli videoları, seri fotoğraf dalında kupa kazanan Tolga Bölükbaşıoğlu ve Ergün Karadağ’ın fotoğrafları izlendi ve ödül töreni yapıldı. Ödül töreni sırasında Yurdagül Özsavaşçı’nın kızı Yasemin Özsavaşçı’nın yaptığı konuşma katılanlara duygulu anlar yaşattı.

 Bu yıl ilk kez uygulanan, yıl içinde SSS web sitesinde açılan sergiler içinde en başarılı bulunan sergiye verilen “SSS Başarı Ödülü”nü “Haylaz Damlalar” isimli sergisi ile Veli Aydoğdu kazandı.

 Programın son bölümünde 2020 yılı SSS Onur Ödülleri sahipleri açıklandı.

 2020 yılı Sille’de yılın fotoğrafçısı onur ödülü Hindintas’tan Udayan Sankar Pal’a verildi.

 2020 yılı Türkiye’de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü sahibini Onursal Üyemiz Erol Doğaner açıkladı ve bu ödül Türk fotoğrafının değerli ismi İzzet Keribar’a verildi.

 Son olarak 2020 Dünyada Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü sahibini FIAP Başkanı Riccardo Busi açıkladı ve bu ödül de SSS çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı İspanya’dan Luis José-Vigil Escalera’ya verildi.

 Toplantı 2021 yılı için yapılan iyi dileklerle kapandı.