Haberler

  • Haberler: 21.10.2024
  • Sayı: 157

 

 

SİLLE SANAT SARAYI 13. ÜYELER BULUŞMASI SULTANHANI'NDA BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Sille Sanat Sarayı 13. Üyeler Buluşması Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde başarıyla tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen 94 Sille Sanat Sarayı üyesinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, fotoğrafta kaybettiğimiz değerli isimler ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha Bilir, toplantıda yıllık çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak, kurumun 2024 yılı faaliyetlerine ilişkin özet bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, yıl boyunca etkinliklerde başarılı olan üyelere kazandıkları puanlarla elde ettikleri unvanların belgeleri ve rozetleri takdim edildi. SSS Yurdagül Özsavaşçı Kupası ve SSS Seyit Ali Ak Kupası’nda ödül kazanan üyelere de plaketleri verildi.

Toplantıda ayrıca, Sille Sanat Sarayı Onur Ödülü, 2024 yılında Salim Şimşek’e takdim edildi. Her yıl geleneksel olarak verilen Sille Sanat Sarayı Türkiye’de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü, bu yıl fotoğraf sanatına yaptığı katkılar nedeniyle Prof. Dr. Ali Bayraktaroğlu’na verildi. Dünyada Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Gazi Yüksel’e, Türk fotoğrafına olan katkılarından dolayı takdim edildi.

Toplantıda, Sille Sanat Sarayı 13. Üyeler Buluşması etkinliğine katkılarından dolayı, Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir tarafından,  Sultanhanı Belediye Başkanı Sayın Fahri Solak’a ve Aksaray Vali Yardımcısı Sayın Hakan Kılınçkaya’ya da Sille Sanat Sarayı özel plaketi verildi.

Toplantı sonrasında Sille Sanat Sarayı üyeleri, Sultanhanı'nın çeşitli bölgelerinde fotoğraf çekimleri yaparak bölgenin kültürel ve doğal güzelliklerini ölümsüzleştirdiler. Etkinlik, aynı gün akşam düzenlenen ve fotoğraf sanatının önemli isimleri ile genç fotoğrafçıları bir araya getiren sohbet toplantısıyla sona erdi.