Haberler

  • Haberler: 22.08.2022
  • Sayı: 1138

 

Sille Sanata Sarayı üyeleri ile 11. Kez buluştu

            Türk fotoğrafı adına önemli işler yapan fotoğraf topluluğu Sille Sanat Sarayı, başarılı bir organizasyonla üyelerini ve usta fotoğrafçıları Beyşehir’de bir araya getirdi. Salgın hastalık sürecinde üyeler buluşmasına ara veren topluluk 3 yıl aradan sonra tekrar buluşma imkânı yakaladı.

                Bundan önceki on buluşmayı ülkenin farklı yerlerinde gerçekleştiren Sille Sanat Sarayı 11. Üyeler buluşmasını Beyşehir’de gerçekleştirdi. Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha Bilir başkanlığında tertip edilen buluşma birbirinden farklı etkinliklerle üç gün boyunca katılımcılara keyifli ve unutulmaz anlar yaşattı.

            19 Ağustos Cuma günü Beyşehir Kültür Merkezinde başlayan etkinlik üç gün sürdü ve 21 Ağustos Pazar akşamı sona erdi.

            Program Beyşehir Kültür Merkezindeki etkinlikle başlamış oldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Reha Bilir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır'a, etkinliğe katkı sağlayan Mustafa Büyükkafalı ve Eyüp Yağcıoğlu'na, tüm davetlilere ve katılımcılara teşekkür etti. Topluluğun 2022 çalışmalarını, yapılan etkinlikleri, açılan sergileri ve diğer faaliyetleri anlatan Reha Bilir, önümüzdeki yıllar için planlanan işler ile ilgili bilgiler verdi. Reha Bilir’in takdimiyle üyelerin heyecanını arttırmak, fotoğraf çekmeyi ve üretmeyi teşvik etmek amacıyla verilen üyelik unvanlarında, başvurulara göre bir üst unvanı almaya hak kazananlara unvan sertifikaları verildi.   

Unvan ve sertifika takdiminin ardından programın ilk etkinliklerine geçildi. Sille Sanat Sarayı üyelerine açık yarışmalar ve kupalarda tur atlayan, kupa kazanan ve başarılı olanlara plaket ve ödülleri takdim edildi. Buna göre; Seyit Ali Ak Kupasında tur atlayan fotoğrafçıların gösterileri izlendi ve madalyaları verildi. Yurdagül Özsavaşçı Kupasında başarılı olanlara ödülleri takdim edildi.

 

Sille Sanat Sarayının bu yıl ki “Sille’de Yılın Fotoğrafçısı” ödülü Akın Acar’a verilirken Türkiye’de Yılın Fotoğrafçısı onur Ödülüne usta fotoğrafçı Yusuf Tuvi layık görüldü. Dünyada yılın fotoğrafçısı onur ödülü ise Slovenya ve SSS Kadın Üyeler arası yarışmasını dört yıldır başarıyla organize eden Vasja Doberlet’e verildi.

Ödüllerin takdiminden sonra Kültür Merkezinde katılımcıların da hazır bulduğu üç farklı fotoğraf sergisi açıldı. İran Abgineh Fotoğraf Enstitüsü üyelerinin fotoğraf sergisi, Umman Fotoğraf Topluluğu üyeler sergisi ve Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla aktarılması Projesi Sergisi adıyla açılan sergiler katılımcıların ilgisi ve beğenisine sunuldu.

Kültür Merkezindeki programın ardından tüm üyelerle birlikte akşam yemeğine geçildi. Beyşehir Belediye Balkanı Sayın Adil Bayındır’ın katılımıyla gerçekleşen yemek programı samimi ve sıcak bir ortamda devam etti. Reha Bilir, Belediye Başkanı Adil Bayındır’a katkılarından dolayı şükran plaketi sunarken üyeler adına başkana teşekkür etti.

 

Program ikinci gün sabahı Beyşehir Tarihi Taş Köprü üzerinde fotoğraf çekimi ile başladı. Leylekler Vadisi ve Karaburun plajında keyifli vakitler geçiren katılımcılar akşamüzeri göl kenarında gün batımının heyecanını yaşadı.

Program, üçüncü gün sabah Beyşehir Gölünde oluşan Nilüfer Bahçesi gezisiyle devam etti. Balıkçı tekneleri ile yapılan gezi, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Tolca Köyündeki öğle yemeğinden sonra Sonsuz Şükran Köyü, Eflatun Pınarı Anıtı ziyaret edildi. Akşamüzeri Eşrefoğlu Camii avlusunda gerçekleşen Sema Töreni ise görsel bir şölen oluşturdu. Tarihi mekânda yapılan sema ayini fotoğrafçılar için unutulmaz anlar yaşattı.

  11. üyeler buluşmasına gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından önemli ve saygın fotoğrafçılar iştirak etti. Bosna Hersek’ten Faruk İbrahimoviç, Kuzey Makedonya’dan Vladimir Jovanovski, Slovenya’dan Vasja Doberlet ile birlikte Türk fotoğrafının önemli ve değerli isimleri Ozan Sağdıç, İbrahim Zaman, Yusuf Tuvi, Nadir Ede ve Güler Ertan’da programa katıldı. Üyeler buluşmasına katılan usta fotoğrafçılar hem programa hem de etkinliklere renk kattı. Katılımcılar, usta fotoğrafçılarla sohbet etme imkânı yakalamış oldu.

 Sille Sanat Sarayı üyeleri, diğer katılımcılar, davetliler ve misafirler üç gün boyunca hasret giderip fotoğraf adına keyifli, heyecanlı ve neşeli vakitler yaşadılar. Tüm katılımcılar topluluğun kurucusu Reha Bilir olmak üzere organizede emeği geçen herkese teşekkür ederek bir dahaki buluşmada görüşmek dileğiyle Beyşehir’den ayrıldı.