Haberler

  • Haberler: 13.04.2019
  • Sayı: 4416

SELÇUKLU FOTOĞRAF FESTİVALİ BAŞLADI

 

 

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Derneğinin organize ettiği ve Selçuklu Belediyesi tarafından desteklenen "SELÇUKLU FOTOĞRAF FESTİVALİ" başladı.

 Festival kapsamında amatör fotoğraf alanında halkın katılımına açık ücretsiz  seminerler, fotoğraf sunumları ve fotoğraf sergisi yer alıyor.

Festivalin ilk semineri fotoğraf çekim teknikleri üzerine 20 Nisan 2019 günü saat 10.00'da Selçuklu Kültür Merkezinde başlayacak.

SELÇUKLU BELEDİYESİ

SELÇUKLU FOTOĞRAF FESTİVALİ

2019

 

FESTİVAL PROGRAMI KAPSAMI

  1. FOTOĞRAF SERGİSİ
  2. FOTOĞRAF SEMİNERLERİ
  3. FOTOĞRAF SUNUMLARI

AYRINTILAR:

  1. FOTOĞRAF SERGİSİ

Sosyal medyada yapılacak duyurularla Selçuklu’da yer alan tarihi eserler, sosyal yaşam merkezleri, sosyal hayat, doğal güzellikler, Selçuklu Belediyesinin çalışmaları, Kelebek Merkezi gibi konuları yansıtan fotoğraflar istenecek. Belirlenecek jüri tarafından sergilemeye değer bulunan 50 fotoğraf seçilecek. Seçilen 50 fotoğrafın sergi için baskısı proje kapsamından ödenecek. Seçilen her fotoğraf için 500 TL telif (satın alma) ücreti ödenecek. Selçuklu Belediyesi sergi için seçilen fotoğrafları fotoğraf sahibinin adını belirterek kendi yayınlarında tanıtım amaçlı olarak kullanabilecek. Selçuklu Belediyesi kullandığı bu fotoğraflar için ayrıca telif ücreti ödemeyecek. Fotoğrafı sergi için seçilen kişilere katılım sertifikası verilecek.

Fotoğraf sergisi öncelikle Sille’de açık havada yapılacak. Daha sonra 3 ayrı AVM’de sergilenecek.

 

  1. FOTOĞRAF SEMİNERLERİ

Festival programı içinde 3 farklı konuda halkın katılımına açık, ücretsiz eğitim seminerleri düzenlenecek. Katılımcılara festival boyunca ilgili konularda eğitim verilecek ve uygulama yaptırılacak. Eğitim seminerleri bitiminde tüm katılımcılara sertifika verilecek.

SEMİNER KONULARI:

  • FOTOĞRAF VE SANAT
  • FOTOĞRAFTA FELSEFE
  • GEZİ FOTOĞRAFININ PÜF NOKTALARI
  1. FOTOĞRAF SUNUMLARI

 Festival kapsamında 15 fotoğraf sunumuna yer verilecek. Sunumlar halka açık ve ücretsiz olarak yapılacak. Festivale davet edilen üç usta fotoğraf sanatçısı her sunum sonrasında sunumlar hakkında yorumlar yaparak fotoğrafa ilgi duyan kişilerin fotoğraf bilincinin gelişmesine katkıda bulunacak.