Haberler

  • Haberler: 18.03.2019
  • Sayı: 4761

SARAYIN SULTANLARI BİR KEZ DAHA BULUŞTU

 Sille Sanat Sarayı (SSS) kadın üyelerinin bir araya geldiği “Sarayın Sultanları Buluşuyor” etkinliği dördüncü kez düzenlendi.

 80 kadın üyesi bulunan etkinliğe 64 kadın üye katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden ve Kıbrıs’tan gelen üyelerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik 16 Mart Cumartesi günü organizasyon sorumlusu Şadiye YILMAZ BİLİR’in topluluğun en küçük üyesi Berat Reha BİLİR ile birlikte yaptığı açılış konuşması ile başladı. Şadiye YILMAZ BİLİR yaptığı konuşmada tüm katılımcılara ve organizasyonda emeği geçen Lâle ÇAKTI ve Özlem GÜN BİNGÖL’e teşekkür etti.

  SSS kurucusu Reha BİLİR de yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin yarışmalarda alınan ödüllerden daha etkili ve kalıcı olduğuna değinerek katılanlara, organizasyon komitesine ve etkinliğin başarısı için büyük gayret gösteren tüm Konya üyelerine teşekkür etti.

 Reha BİLİR ’in konuşmasından sonra Slovenya Fotoğraf Topluluğu ve SSS kadın üyeleri arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasında ödül alan üyelerin ödülleri ve sertifikaları verildi.

 SSS üyeler arası yarışmalarda ödül alan üyelerin ödüllerinin verilmesinden sonra yeni üyelerin üye kimlik kartları ve beyaz rozetleri takdim edildi. Ayrıca Özlem GÜN BİNGÖL’e üyeler arası yarışmalarda yıl sonu toplam puanlarında üç yıl üst üste ilk üç içinde yer alması nedeniyle tek yıldızlı yeşil unvan rozeti ile birlikte bu derece ile hak kazandığı Onursal üyelik belgesi verildi ve siyah rozeti takıldı

 Etkinliğin eğitim bölümü SSS Onursal Üyesi Burak ŞENBAK’ın “Doğal Işıkta Portre Çekimi” konulu semineri ile başladı. Burak ŞENBAK’ın portre çekimin tekniği dışında değindiği “Fotoğrafta Etik” konusu üyeler tarafından ilgi ile izlendi.

 Etkinliğin ilk günü Ali BEKTAŞ’ın “Mevlâna, Sanat ve Felsefe” üzerine söyleşisi ile devam etti. Ali BEKTAŞ yaptığı söyleşide Mevlâna’nın sanata bakışını, Sûfilikte sanat anlayışını ve sanatta felsefenin önemini kendine özgü tarzıyla anlattı.

 Etkinliğin ilk günü Double Bluesband Grubunun Blues konseri ile sona erdi. Double Blues Band grubu SSS üyelerine unutamayacakları bir müzik akşamı yaşattılar. Konserin sonunda grubun solisti Edip BİLİR’e tüm SSS üyeleri adına çiçeği Reha BİLİR verdi.

 Etkinliğin ikinci günü FIAP Türkiye temsilcisi Yusuf BİTON’un FIAP – Türkiye ilişkileri, FIAP unvanları ve başvuru yolları ile ilgili sunumu ile başladı. Konuklarımızın ilgi ile takip ettiği sunumda konu ile ilgili çok sayıda soru Yusuf BİTON tarafından cevaplandırıldı.

 SSS Onursal Üyesi ve etkinliğin onur konuğu Güler ERTAN’ın iki sunumu ve söyleşisi izleyenler tarafından beğeni ile karşılandı.

       

 SSS Onursal Üyesi Güler ERTAN’ın sunumundan sonra SSS Üyesi Serdar AKYAY, Emel SEZER ile birlikte hazırladıkları ilkokul öğrencilerine yönelik fotoğraf eğitim kitaplarının üçüncüsü hakkında üyeleri bilgilendirdi.

 

 Programın son bölümünde bu yıl ilk kez verilen Sille Sanat Sarayı Kupası’nın ödül töreni yapıldı. Kupayı ilk kez alan Özlem GÜN BİNGÖL, Sille Sanat Sarayı Kupasına giden zorlu yolun aşamalarını SSS üyeleri ile paylaştı.

Son olarak etkinliğe katılan üyelere katılım sertifikaları ve etkinliğe katılan SSS üyeleri için özel tasarlanmış ve üretilmiş olan minik el çantaları dağıtıldı. Çantaların üretimini yapan Elvan DOĞAN BİLİR, ilk ürünü Yusuf BİTON’a kendisi hediye etti.

Not: Çantalardan edinmek isteyenler instagram üzerinden @elvande hesabından sipariş verebilirler.

     

 Sille Sanat Sarayı’nda bir etkinlik daha üyelerin duygu dolu anlar yaşadığı vedalaşma sahneleri ile sona erdi.