Haberler

  • Haberler: 16.08.2020
  • Sayı: 2289
REHA BİLİR HİNDİSTAN'DA AvTvISO FOTOĞRAF DERNEĞİNİNİ KONUĞU OLDU.
Türk ve Konya fotoğrafının önemli simalarından fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, video konferans yoluyla Hintli Fotoğrafçılarla buluştu. “Dünyanın en büyük ve en aktif fotoğraf topluluklarından biri” duyurusu ile etkinliklerine devam eden, merkezi Hindistan’da bulunan AvTvISO Fotoğraf Derneği Reha Bilir’i misafir etti.
Hindistan’da kalabalık bir üye topluluğu olan dernek, uluslararası birçok fotoğraf etkinliğinde yer aldığı gibi farklı birçok ülkeden de kardeş derneğe sahip. Düzenlediği etkinlikler, organize ettiği yarışmalar ile Hindistan Fotoğrafında önemli bir yere sahip olan AvTvISO Fotoğraf Derneği çalışmaları kapsamında Reha Bilir’e yer verdi. Üyelerini Reha Bilir gibi uluslararası üne sahip bir fotoğrafçıyla buluşturmaktan duyduğu sevinci dile getiren dernek yetkilileri bu şansı verdiği için Reha Bilir’e teşekkür etti.
Program boyunca Tük ve Konya fotoğrafı hakkında bilgi veren Reha Bilir, özellikle Türk fotoğrafçıların Hindistan’a ve bu coğrafyaya duydukları ilgiyi belirtti. Fotoğrafın ortak bir görsel ve sanatsal ifade aracı olduğuna vurgu yapan Bilir, fotoğraf sayesinde farklı kültürlerden birçok sanatçının bir araya geldiğini belirtti. Katılımcılar, Reha Bilir’e merak ettikleri konularda sorular yöneltirken özellikle Konya ve Sema törenleri hakkında bilgi istediler.
Video konferans boyunca gerek Türk gerekse Hintli fotoğraf severler keyifli ve fotoğraf dolu bir sohbet ortamı buldu. Kayıt yoluyla katılımcıların alındığı etkinliğe yoğun bir talep olması gözden kaçmadı.
Söyleşinin devamında Reha Bilir merkezi Konya’da bulunan Sille Sanat Sarayı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sille Sanat Sarayının prensipleri, faaliyetleri ve üyeleri hakkında da açıklamalar yapan Bilir, Sille Sanat Sarayı üyelerinin 2020 yılında ödül almış fotoğraflarının yer aldığı sunumu da katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.
Etkinlik boyunca sıcak bir sohbet ortamının oluştuğu ve katılımcıların büyük keyif aldığı gözlemlendi. Buluşmanın tekrar yapılması dileğiyle program sona ererken katılan herkese gecenin anısına birer katılım sertifikası takdim edildi.